မုန္႔ၾကာေစ႔
မုန္႔ၾကာေစ႔ေလးပါ။ အရမ္းစားလုိ႔ ေကာင္းတယ္။ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ – နုိ႔ဆီဗူး ၄လံုး
၂။ ဆန္မွုန္႔ – နုိ႔ဆီဗူး ၁လံုး
မွတ္ခ်က္ ။ ေကာက္ညွင္းမုွန္႔နဲ႔ ဆန္႔မွုန္႔သည္ ေလးခ်ဳိး ၁ခ်ဳိးျဖစ္သည္။
၃။ ထန္းလ်က္ခဲ – ၃၀၀ ဂရမ္
၄။ အုန္းသီး – တျခမ္း (ျခစ္ထားေပးပါ)
၅။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု၁ပံု
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ (ေကာက္ညွင္းမွုန္႔၊ ဆန္႔မွုန္႔)ကို ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ရ(၅၀၀ ml) ကို နည္းနည္းထည္႔ကာ မုန္႔သားမ်ားကို မေပ်ာ႔မမာ အေနထားေရာက္သည္အထိ နုယ္ေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ မုန္႔ၾကာေစ႔အတြက္ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း မုန္႔လံုး ေသးေသးေလးေတြ လံုးေပးပါ။
၄။ ဒယ္အုိးၾကီး တစ္ခုထဲသို႔ ေရမ်ားမ်ားထည္႔ကာ အဖံုးအုုပ္က ေရပြက္ပြက္ဆူသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။
၅။ ေရေႏြးဆူလာလွ်င္ လံုးထားသည္႔ မုန္႔လံုးမ်ားကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ။
၆။ ခဏၾကာလွ်င္ မုန္႔လံုးမ်ား ေရေပၚေပၚလာလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ေပးထားပါ။
ရ။ မုန္႔လံုးမ်ား ရျပီဆုိလွ်င္ ထန္းလွ်က္ခဲမ်ားကို ေရျဖင္႔ မပ်စ္မက်ဲအေနထား က်ဳိထားေပးပါ။
၈။ ျပီေနာက္ မုန္႔လံုးမ်ား၊ ဆားကုိ ထည္႔ကာ ခဏက်ဳိေပးျပီ အုန္းသီးျခစ္ေလးမ်ား ျဖဴးျပီ မုန္႔ၾကာေစ႔ပူပူေလးကို စားသံုးနုိင္ပါျပီ..
Category: -ျမန္မာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား |