ပသွ်ဴးသာကူ
ျမန္မာ နွစ္ကူး သၾကၤန္အခါ နီးလာျပီမုိ႔။ သၾကၤန္တြင္း လုပ္စားနုိင္ဖုိ႔ ရည္ရြယ္ျပီ သၾကၤန္မုန္႔လုပ္နည္းေတြကို အထူးတင္ဆက္ေပးသြားပါ႔မယ္။ အရင္နွစ္က တင္ဆက္ျပီသား သၾကၤန္မုန္႔လုပ္နည္းေတြကိုလည္း ပိုမုိလြယ္ကူျပီ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔နည္းေတြနဲ႔ ျပန္အသစ္ မိတ္ဆက္ေပးသြားပါ႔မယ္။ သၾကၤန္တြင္း သၾကၤန္ မုန္႔ေတြလုပ္စားရင္း စိတ္ဧ။္ က်န္းမာျခင္း၊ ခ်မ္းသာျခင္းနဲ႔ ျပည္႔စံုၾကပါေစလုိ႔ Wutyee Food House မွ ဆုေတာင္းေပးလိုက္ပါတယ္…
ဒါေကေတာ႔ ပသွ်ဴးသာကူးေလးပါ။ ပသွ်ဴးသာကူက ရုိးရိုးသာကူလိုပဲ လုပ္ရတာပါ။ တခ်ဳိ႔က ကန္စြန္းဥကိုျပဳတ္ျပီ ထည္႔တဲ႔အတြက္ ပိုျပီ ခ်ဳိျပီ စားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ ကန္စြန္းဥအစား အာလူးကို ျပဳတ္ျပီ ထည္႔ထားပါတယ္။ ပသွ်ဴးသာကူရဲ႔ ထူးျခားခ်က္က ရုိးရိုးသာကူထက္ ပိုခ်ဳိတ႔ဲ အရသာကို ရရွိမွာပါ။ လုပ္နည္းေလးကို တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ သာကူေစ႔ – ၄၀၀ ဂရမ္ (သာကူ အစိမ္းေရာင္ထုပ္)
၂။ သၾကား – ၄၀က်ပ္သား
၃။ အုန္းနုိ႔နွစ္ – ၂၀၀ ဂရမ္
၄။ အာလူး – ၆လံုး (အလံုးၾကီး)
၅။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲ အာလူးမ်ားကို ေရျဖင္႔ နူေအာင္အထိ ျပဳတ္ေပးပါ။
၂။ အာလူးမ်ား နူသြားမွ အခြံႏြာျပီ လက္မ၀က္အရြယ္ အတံုးေလးမ်ား တံုးထားေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ သာကူက်ဳိပါမည္။ သာကူက်ဳိရန္အတြက္ ဒယ္အုိး ၁အိုးထဲသုိ႔ ေရ(၂လီလီတာ) ခန္႔ထည္႔ေပးပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေရပြက္ပြက္ဆူလာမွ သာကူမ်ားကို ထည္႔ျပီး အဆက္မျပတ္ေမႊေပးေနပါ။ သာကူေစ႔မ်ားကို မျပဲေစပါနွင္႔။ မေမႊေပးပါက သာကူေစ႔မ်ားကပ္သြားပါလိမ္႔မည္။
၃။ ျပီေနာက္ သၾကားမ်ားထည္႔ေပးပါ။ သာကူထဲမွ အဆံေလးမ်ား မရွိေတာ႔လွ်င္ ရပါျပီ။
၄။ ထုိ႔မွ ျပဳတ္ထားေသာ အာလူးမ်ား၊ အုန္းနုိ႔နွစ္မ်ားထည္႔ကာ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ အေပၚမွ အုန္းသီးေလးမ်ားျဖဴးျပီ ပသွ်ဴးသာကူကုိ ပူပူေလး သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
Category: -ျမန္မာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား |