ေဆးဘဲဥသုပ္


ေဆးဘဲဥသုပ္

Medicine_Egg_Salad1

ထမင္းျမိန္ေစမယ္႔ ေဆးဘဲသုပ္ပါ။ ေဆးဘဲဥကုိ ဆလတ္ရြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေျမပဲ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ငရုတ္သီး ႏွင္႔ သံပရာသီးတုိ႔ျဖင္႔ ခ်ဥ္ငံ႔စပ္ သုပ္ထားတာပါ။ စားလုိ႔ ေကာင္းတာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ သုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ေဆးဘဲဥ – ၃လံုး (အခြံႏႊာျပီ ေဆးဘဲဥ ၈ပုိင္ပိုင္းထားပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ကာ ပါးပါးလွီးပါ)

ဆလတ္ရြက္ – စည္း၀က္ (ေ၇စဥ္ေအာင္ေဆးျပီ ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၃ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)
သံပရာသီး – ၁လံုး (အရည္ညွစ္ရန္ လီွးထားပါ)
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
Medicine_Egg_Salad

သုပ္နည္း

၁။ ေဇာက္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲတြင္ (ဆလတ္ရြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္းသီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေျမပဲ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ သံပရာရည္၊ ဆား ႏွင္႔ ၾကက္သားမွုန္႔) တုိ႔ကို ထည္႔ကာ သမေအာင္ ေရာႏုယ္လုိက္ပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ မ်ားကို ျဖဴးေပးျပီ ေဆးဘဲဥသုပ္ကုိ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…

Medicine_Egg_Salad1