ၾကက္သား လက္ဖက္ဟင္း

ကက္သား လက္ဖက္ဟင္း



Tea_Leave_Chicken6

ၾကက္သားကုိ လက္ဖက္ရြက္ကို ျပဳတ္ျပီ ရတဲ႔ အရည္နဲ႔ ခ်က္ထားတာမုိ႔ လက္ဖက္နံ႔ေလး သင္းေနပါတယ္။ အရသာက အီ၊ ခ်ဥ္၊ စိမ္႔စိမ္႔ေလးနဲ႔ တမူထူးျခား ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ ခ်က္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ေပါင္ – ၄ခု (အေရခြံဖယ္ျပီ ထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)

ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ခရင္မ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
သံပရာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ေရွာက္ရြက္ – ၂ရြက္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ပူစီနံ – အလွဆင္ရန္
လက္ဖက္ရြက္ျပဳတ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

လက္ဖက္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
စပါးလင္ – ၁ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
သစ္ဂ်ပို္း – ၁ခု
ပူစီနံ – ၃ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
သံပရာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ေရ – ၁လီတာ
ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (လက္ဖက္ေျခာက္၊ စပါးလင္၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ ပူစီနံ၊ ဂ်င္း၊ သံပရာရည္၊ ပ်ားရည္) တုိ႔ကို ထည္႔ထားပါ။

Tea_Leave_Chicken

၂။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္အုိးထဲ ေရ(၁လီတာ) ထည္႔ျပီ ဆူလာလွ်င္ လက္ဖက္ေျခာက္ ခြက္ထဲမွ ေလာင္းထည္႔ျပီ ၂မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ထားေပးပါ။

၃။ ျပီေနာက္ ဇကာျဖင္႔ လက္ဖက္ေျခာက္ရည္မ်ားကို စစ္ေပးပါ။

Tea_Leave_Chicken1

၄။ ျပီလွ်င္ ၾကက္သား လက္ဖက္ဟင္းကို စခ်က္ပါေတာ႔မည္။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ေပးပါ။

၅။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္သား ထည္႔ေပးျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။

၆။ ၾကက္သား အေရာင္ရလွ်င္ လက္ဖက္ေျခာက္ရည္ တ၀က္ကို ေလာင္းထည္႔လိုက္ျပီ ၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီ ဆီျပန္သည္အထိ တည္ထားေပးပါ။

ရ။ ဆီျပန္လာလွ်င္ က်န္ လက္ဖက္ေျခာက္ရည္ ၃ပံု၁ပံု ထပ္ထည္႔ျပီ ထပ္တည္ထားပါ။

၈။ ၾကက္သားႏူျပီဆိုလွ်င္ အေပၚက သံပရာရည္ထည္႔၊ ေရွာက္ရြက္၊ ပူစီနံအုပ္ျပီ အေပၚမွ ခရင္မ္ရည္မ်ား ေလာင္းခ်လုိက္ပါ။

၉။ အရသာရွိတဲ႔ ၾကက္သား လက္ဖက္ဟင္ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…

Tea_Leave_Chicken6